Google+ Badge


Tips Download dari Rapidshare Sebagai Free User

Posted by padLoque Aqmal | Posted in | Posted on Monday, June 22, 2009

Sebagai premium user memang takde masalah, tapi kalo sebagai free user some problem mungkin terjadi seperti lambat, terputus dan sebagainya. Ini tips sebagai free user yang aku boleh fiirkan untuk korang. e.

Tools yang digunakan:
1. Firefox ataupun Portable Firefox
2. Flashgot (Firefox addon)
3.Internet Download Manager

Ok ini langkah2 die

Step 1:

Bukak firefox browser dan masukkan address link rapidshare macam biasa. Lepas tu akan terpampang pilihan “Free User” atau ” Premium User“. Klik sebagai “Free User



Step 2:

Kadang-kadang waiting time tak keluar. Kalau ada, tunggu waiting time abis. Kemudian page seperti dalam gambar di bawah akan keluar. Klik pada “+ Advanced Download Settings

Step 3:

Dalam banyak-banyak option tu, pilih “Teleglobe“. Kemudian klik “Download


Step 4: Kalau korang dah install flashgot kat firefox, sekarang akan keluar paparan seperti di bawah. Tick “flashgot” dan pilih(browse kalau takde dlm list) “Internet Download Manager”. Dan klik “OK”. Kali ni korang dapat sedut secepat yang mungkin.



Kalu tanak tggu delay 15 minit, restart modem dlm 2 minit...
pastu bleh donlod balik...

Credits to Cyclonmaster, Prof Poyo, &
fan XINAN no.1...

Comments (0)

Related Posts with Thumbnails